SABOZA
Diamantboor- Zaag- & Bevestigingstechnieken +31 (0)6 53 54 37 84

SABOZA Diamantboortechniek

Specialist in diamanttechnieken. Wij zijn sterk in specialistisch diamantboorwerk!

Op het gebied van diamantboren, ook wel betonboren genoemd is bij SABOZA vrijwel bijna alles mogelijk. Wij boren met diamantgereedschappen dwars door alle soorten gewapend beton, metselwerk, alle steen- achtige materialen, natuursteen, asfalt én zelfs door staal heen.

Wij boren in vloeren, wanden, plafonds, horizontaal, verticaal en/of onder verschillende hoeken. Dit is specialistisch werk wat vraagt om: kennis, precisie, inzicht, inventiviteit én goed equipment. Deze werk-zaamheden worden uitgevoerd door vakbekwame professionals van SABOZA met zeer geavanceerde, hightech gereedschappen/apparatuur.

Wij beschikken over diverse soorten verschillende boormachines. Elektrische diamantboormachines op 230V en 400V, droogboor diamantboormachines, hoogfrequent diamantboormachines, hydraulisch diamant-boormachines, hamerboor-machines, pneumatisch/luchtboormachines. Maar ook hebben wij volautomatische boormotoren en railboorsystemen voor het boren van seriematige perforatieboringen.

Voor verschillende toepassingen zijn verschillende oplossingen mogelijk. Elke situatie is anders, elk project is en blijft uniek én telkens weer een nieuwe uitdaging. Precisie staat bij SABOZA hoog in het vaandel, vanzelfsprekend boren wij graag voor u, vakkundig en snel en tot op de millimeter nauwkeurig.

 • diamantboren-amstelveen-2-saboza.nl
 • diamantboren-1500mm-1994-dewitbetontechniek-1-saboza.nl
 • diamantboren-metselwerk-1-saboza.nl
 • diamantboren-amstelveen-3-saboza.nl
 • diamantboren-1500mm-1994-dewitbetontechniek-2-saboza.nl
 • diamantboren-kluis-1990-dewitbetontechniek-1-saboza.nl
 • diamantboren-kluis-1990-dewitbetontechniek-2-saboza.nl


Toepassingen diamantboren | betonboren

Wij boren onder andere gaten voor: afvoerleidingen, afzuigkappen, ventilatie en beluchting, wasdrogers, openhaarden, rioolaansluitingen, cv-leidingen, elektraleidingen, elektra "dozen" voor bijv. stopcontacten, verankeringen, proefboringen voor asfalt- en/of bodemonderzoeken, kruipruimte ventilatie, het plaatsen van renovatiekokers & ventilatieroosters en uiteraard ook boorwerkzaamheden voor precisie-sloopwerk.

Het boren van gaten, onderstaand hebben wij wat verschillende boortechnieken voor u uitgelegd


DIAMANTBOREN-NAT • Met diamant en waterkoeling 

 • Nat diamantboren is mogelijk in diverse diameters van Ø 8mm tot wel Ø 1500mm voor bijvoorbeeld een raam of een doorgang. Om grotere sparingen te maken of een andere vorm dan rond, kunnen wij gaten naast elkaar en overlappend boren of gebruik maken van een draadpasserzaagsysteem. De toepassingen zijn zo goed als oneindig.

DIAMANTBOREN-DROOG  Met diamant zonder waterkoeling, bijna volledige stofafzuiging •

 • Droog diamantboren is een vrij nieuwe techniek en in veel gevallen toepasbaar voor het boren in (licht) gewapend beton, zonder dat wij daar één druppel water voor gebruiken. Het systeem is wel duurder in gebruik t.o.v. het nat diamantboren omdat er géén water, maar lucht gebruikt wordt voor de koeling van deze speciale diamantboren. Met behulp van een speciaal ontwikkelde diamantboormachine, de juiste stofafzuiging en speciale diamant droogboren kunnen wij deze werkzaamheden geheel droog en nagenoeg stofarm voor u uitvoeren. Alle vrijkomende stof wordt bij de bron afgezogen. Nabehandeling van de werkplek is minimaal daar de kans op (lek)water is uitgesloten. Deze techniek is perfect voor werkplekken waar géén water gebruikt mag of kan worden. Denk hierbij aan serverruimtes, operatiekamers, technische ruimtes, e.d. Droog boren in (licht) gewapend beton is mogelijk van Ø32mm- Ø250mm.

DIAMANTBOREN-NAT & DROOG • In opwaartse richting - van onder naar boven - op zijn kop 

 • Het van onder naar boven boren of te wel, het op zijn kop boren, kan zowel nat als droog door ons worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie. Wij gebruiken hiervoor een speciaal statief of plafondboorstatief in combinatie met wateropvangringen en een waterzuiger. Hiermee worden de boringen zo netjes als mogelijk uitgevoerd.

DIAMANTBOREN-NAT • Op krachtstroom - hoogfrequent - hydraulisch 

 • Deze krachtige boormotoren gebruiken wij om de grotere diameters Ø500mm t/m Ø1500mm te kunnen boren. Wij zijn gespecialiseerd in het boren van grote maten gaten en vanzelfsprekend boren wij ook deze specials graag voor u, tot op de millimeter nauwkeurig.

SDS HOLLE HAMERBOREN-DROOG • Met widia/wolfraamcarbide sds holle boren, nagenoeg stofvrij 

 • Blinde gaten boren t.b.v. van verankeringen met holle hamerboren, ontworpen om stofvrij te boren in normaal en gewapend beton met SDS plus/max boorhamers. Boren en schoonmaken van het gat in één stap.

SDS HAMERBOREN-DROOG  Met widia/wolfraamcarbide sds boren, bijna volledige stofafzuiging •

 • Op plaatsen waar gewerkt moet worden met stofbeperking, kunnen wij werken met SDS boren. Door te kiezen voor deze methode is er de mogelijkheid tot een scherpe controle voor de afvoer van afvalstoffen.

LUCHTBOREN  Wanneer er grote hoeveelheden gaten geboord moeten worden •

 • Met behulp van een luchtboormachine in combinatie met een compressor, kunnen wij voor u gaten in beton, steen of asfalt boren. Deze methode kan worden toegepast op plaatsen waar niet met elektra gewerkt mag of kan worden, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld raffinaderijen. Voordelen van de luchtboortechniek zijn de hoge productiesnelheid en het aanwezige betonijzer en wapeningsstaal worden minimaal beschadigd. Hierdoor kunnen er ook in kortere tijd grote hoeveelheden gaten geboord worden, wat de kosten beperkt. Luchtboren leent zich uitstekend voor het boren en verlijmen van (grotere sessies) van wapeningsstaal en/of voegovergangen, waar de maatvastheid minder van belang is.

KRUIPRUIMTE VENTILATIE • Wij leveren, boren en plaatsen graag de juiste roosters voor u

 • Met een goede kruipruimte ventilatie voorkomt u problemen zoals bijvoorbeeld een muffe geur. Uw kruipruimte ventilatie regelt u makkelijk en snel via SABOZA.nl. Wij richten ons speciaal op de aan-nemers, het MKB en de particulier. Vooral in oudere gebouwen kan het aanbrengen van een goede kruipruimte ventilatie noodzakelijk zijn voor beluchting en ventilatie van kruipruimtes/spouwmuren. In historische en kwetsbare gebouwen is vakkundige aanpak vereist, onze ervaring bewijst zijn meerwaarde. SABOZA GROEP levert, boort en plaatst ook graag uw roosters.


Hebben wij uw interesse gewekt? Heeft u behoefte aan meer informatie of een nadere kennismaking met ons? Wij staan u graag te woord, wij adviseren u geheel vrijblijvend en bieden u, indien gewenst, een offerte op maat aan. U kunt ons bellen +31 (0)6 53 54 37 84 en/of u kunt ons contactformulier invullen.